• 05.05.2015, 20:50

Worship: more than a song


Trykk på sangene for å komme til spotify. 

 Håp - Acna Lovsangskole

Oceans - Hillsong 

Høylovet - Frik 

Syng det ut - IMI kirken 

Rooftops - Jesus Culture Åh, styrken i lovsang♥ Det er så utallige mange flotte og styrkende lovsanger der ute, og de over her er bare en liten del av mine favoritter. Det er i lovsangen jeg føler Guds nærhet best, og det er i lovsangen jeg føler jeg klarer å gi meg helt til han. Det er da jeg klarer å ha fullt fokus på Jesus og hva han gjorde for meg da han døde på korset. Gjennom lovsangen lærer jeg mer om frelseren min, jeg lærer om hvem han er for meg og hvor enormt stor og god han er. Lovsangen har ledet meg nærmere Gud og gjort tunge dager en god del bedre. Energien som er, i også egentlig rolige sanger, fyller meg opp og gir meg det jeg trenger for å holde ut enda en stund til. Nei åh, lovsangen er god. Både å synge sammen med andre, alene og høre på på spotify. Og det kjekke er - du trenger ikke å være noe flink å synge, eller ha ett spesielt musikalsktalent for å lovsynge. Gud tar i mot alt, akkurat slik som du leverer det og det er bra nok. 

LOVSANG- listen min på spotify

#Jesuserbest- listen min på spotify

 

 • 03.03.2015, 17:11

The lie we live


Har dere sett denne videoen her? Jeg så den for noen dager siden, og synes den var utrolig bra! Hva stopper oss egentlig for å gjøre det vi vil, og være der vi vil. Det er egentlig ett utrolig kjedelig liv å vokne opp og gjøre det samme hver eneste dag, ha de samme rutinene..uke på uke. Sitte alene bak en dataskjerm, og sitte på skolebenken hele dagen. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om dette her en gang, men det får meg til å tenke. Jeg har alltid hatt ett ønske om å bli mamma i tidelig 20-årene om forholdene er rett, men nå vurderer jeg å vente til nærmere 30-årene kanskje. For å få se hva verden har å by på først, reise mye og se andre land, kulturer. For å få hjelpe å gjøre en forskjell i verden. For å få leve ut drømmene mine, som egentlig virker helt usansynelig her jeg sitter nå. For å få gjøre det jeg er ment for, å få være en disippel. 

"Many of the happiest people are those who own the least. But are we really so happy with our iPhones, our big house, out fancy cars?" Likte denne setningen her. Jeg tror virkelig på at de som har minst er de gladeste. Jeg vil ikke lengre ha bruk for ett stort og dyrt hus, så lenge det går an å bo der burde det egentlig være bra nok. Og hvorfor skal jeg egentlig ha en FIN bil? Det burde være godt nok å ha en som virker, og jeg burde være takknemlig for at jeg kan ha bil, og kan ha råd til det. (når den tid kommer) Rart at en liten film kan forandre synet ditt på så mange ting, men bra er det!

Jeg vil til Afrika, og har villet det lenge. Jeg vil besøke forskjellige kulturer der nede, jeg har lyst å hjelpe foreldreløse barn og familier som trenger hjelp. Jeg har lyst å være misjonær, være med på å gi noen ett bedre liv. Jeg vil oppleve dyrene, ørkenen og rytmen der nede. Se folkelivet, dyrene, strendene, naturen..alt. Jeg vet ikke hvorfor akkurat Afrika, men jeg elsker det. På tross av mye elendighet, er det så utrolig fint. Og ikke minst fine og gode mennesker, de fleste er så glade for det de har. Selv om det er "ingenting", i forhold til hvordan vi har det her. Åh, jeg drømmer meg bort! Det blir nok flere turer til Afrika når jeg blir litt eldre. Jeg har så mange plasser jeg vil se og besøke, men Afrika kommer definitivt alltid til å være på førsteplass. 

Fortell meg gjerne hva du synes om filmen, dine tanker og hvordan du oppfattet dette. 

Kjærlighet til dere♥

 • 24.01.2015, 00:19

born again


I kveld var jeg på et møte på bedehuset, hvor en veldig flink mann snakket til oss. Jeg fikk masse å tenke på, og det traff meg virkelig det han sa. Jeg likte måten han brukte metaforer for å lage ett bilde på hva han mente og hva poenget var. Jeg fikk en veldig sterk lyst til å fortelle mer om Jesus til folk. Til dere! Fortelle hvem Jesus er, hva han har gjort og hva det faktisk betyr for våre liv. Gjennom bloggen er min beste måte å nå ut til flest mulig, og her har jeg en god mulighet til å ordlegge meg. Det er  viktig! Jeg håper dere vil ta dere noen minutter til å lese dette. 


Jesus er veien, sannheten og livet. Han er håpet, friheten og kjærlighet. Han er en gave, som jeg har valgt å ta i mot, og ønsker veldig sterkt at mange flere også skal ta i mot. Det trenger ikke være så komplisert som mange tenker det er, det kan være så enkelt som å be en kort og enkel bønn der du sier "Jesus, jeg vil ta i mot deg". Jeg har lyst å hjelpe folk til å ta det valget, men å frelse er det bare Gud som kan. Du trenger ikke å være i nærheten av perfekt for å bli godtatt av Jesus, du kan komme akkurat som du er. Smilende, gråtende, sint eller såret. Du må ikke tenke at det ikke er noe håp for deg uansett fordi du har gjort så mye feil. Alt det forsvinner når du tar i mot Jesus. Det er derfor han døde på korset for deg, for å ta på seg dine synder og gi deg frihet og et nytt liv.

Et lys tennes ikke av seg selv, noen må tenne det. Slik er det med kristne også, du kan ikke bli kristen hvis du ikke vet noe om det eller hvem Jesus er. Det er derfor det er så utrolig viktig at vi tørr å være frimodige og sterke for Jesus, og sende ut hans bud og være hans disipler. Jeg vil kjempe for kongen min, selv om jeg kanskje mister mye på veien. Men når veien er ferdig vet jeg at jeg har så mye igjen. Mer enn da jeg startet, det tror jeg. 

Når du tar i mot Jesus blir du født på ny, står det i bibelen. Noen merker dette selfølgelig sterkere enn andre, men livet ditt vil bli forandret. DU vil bli forandret. Du vil forsatt være en synder, gjøre feil og ha dårlige dager. Du kan fortsatt føle deg alene, trist og tom. Men du har også en som alltid hører deg og alltid vil forstå deg. Selv om du ikke skjønner hva du selv gjør, tenker eller sier så skjønner Jesus det. Han vet hvordan du har det, så kom som du er. Når du gjør feil vil han tilgi deg. Når du er lei deg er han der for å trøste deg og løfte deg opp igjen. Når du er sint er han der for å snu det om til noe godt. Og han vil aldri forlate deg. Og vet du? Hver gang en ny tar i mot Jesus, er det fest i himmelen. 

Til slutt: Gud er ikke tidsinnstilt. Han er for evig og alltid! Han tar aldri slutt, og det kan ikke vi mennesker forstå. Men jeg vet at en dag skal jeg forstå, når jeg endelig kommer hjem. Jorden er ikke vårt hjem, men en  bitteliten del av det hele, av evigheten. Og evigheten er lang, veeldig lang. Jeg vil tilbringe evigheten i himmelen, hvor alt skal være godt og med min himmelske pappa. Jeg håper du også har lyst til det! 

Jeg har også veldig lyst at dere stiller spørsmål om det er noe, eller tar kontakt med meg på mail/facebook (elises98@hotmail.com/Elise Steinsland) om det er noe. Jeg har så lyst å være her for å hjelpe dere, om det er spørsmål eller andre ting. Dette er viktig for meg, og dere er viktige for meg! Så om du har noe på hjertet, ikke vær redd for å ta kontakt! 

Del gjerne innlegget videre så flere får sjansen til å få med seg dette! 

Masse kjærlighet fra meg♥

  

 • 15.01.2015, 17:03

hva skjer etter døden, det evige spørsmål


Fikk ett spørsmål her om dagen, hva jeg tror skjer etter døden. Og hvorfor jeg tror det jeg tror. Det er jo utrolig mange meninger rundt dette, og veldig mange vil være uenig, mens andre vil finne det morsomt og teit, og andre der igjen vil kanskje være enige. Vi mennesker vil aldri bli enige med hverandre om dette, nettopp fordi alle har så mange forskjellige teorier og meninger. Jeg respekterer alle sine meninger, men selv så står jeg på min egen og det jeg mener og tror. 

Jeg er kristen og tror at vi kommer til enten himmelen eller helvete. Og jeg har sett flere bloggere og andre skrive at hvis det er en himmel, så tror de at alle kommer til himmelen, uavhengi av om du tror eller ikke. Men dette tror ikke jeg. Tingen er at Gud er en rettferdig Gud, og det kan nok høres ut som han er slem som vil sende noen til helvete for noen mennesker, men det er ikke slik. For å se det fra en annen side: Om en person har gjort noe kriminelt, og er i retten og dommeren skal gi dommen. Er det da rettferdig at denne personen slipper ut uten noe straff? Han må ta straffen sin. Det samme gjelder oss mennesker. Gud er dommeren. Og han er ikke bare en rettferdig Gud, men også en rettferdig dommer. Absolutt alle mennesker synder og gjør domme ting, men om vi ber om tilgivelse så er det borte fra lista dommeren ser på den dagen vi står forran Gud og skal bli dømt. Egentlig skulle vel alle mennesker kommet til helvete, ikke fordi vi er noen grusome personer - men fordi vi bryter Guds regler hver eneste dag. Alle sammen av oss, både kristne og ikke kristne. Og Gud laget ikke reglene for å være dom mot oss, men egentlig for vårt eget beste. Men her kommer også Jesus inn i bildet. Da Jesus døde på korset tok han alle syndene våre, slik at vi mennesker kan leve sammen med Gud igjen. Når Gud ser oss er vi syndige, men når vi har tatt i mot Jesus og han ser oss gjennom Jesus da er vi syndfrie. 

For å si det på en litt annen måte, ett annet eksempel. De som kanskje tenker sånn at hvis Gud finnes, er Gud en kjærlig og rettferdig Gud som ikke ville sende noen til helvete.

Tenk deg at du kjører på en person og kommer til en dommer. Du er ærlig å sier at du kjørte på denne personen, men så forteller du om alle de gode tingene du har gjort i livet. Som å hjelpe gamle, har vært snill mot foreldrene dine, alltid gjort det bra på skolen, du har aldri stjelt osv. Og dommeren sier at du kan gå fordi du har vært en snill person. Er det rett da? Nei. Kun gjennom Jesus kan du komme til himmelen. For å gå videre: Du står forran dommeren og er klar til å bli dømt. Men så reiser en mann i salen seg og sier han vil ta straffen for deg. Han vil ta straffen så du kan bli fri. Det er faktisk slik det er. Vi skal bli dømt, men så reiser Jesus seg opp og tar straffen for deg. Ville du godtatt at noen tok straffen for deg, ville du sagt ja takk? Det vet jeg at jeg ville gjort, og vil gjøre. 

Personlig så synes jeg det er utrolig dumt at så mange tar dette for tullprat og gjør narr av det. Det er så mye større enn oss og mye større enn vi kan forstå og se for oss. Gud er så utrolig stor, og så utrolig mektig. Og han er så full av kjærlighet og godhet, bare godhet Han vil oss virkelig ingenting vondt, og jeg tror nok at han ikke vil se oss ta veien til helvete. Men det er straffen vi må ta, og det er rettferdig. I alle fall hvis du tenker slik som jeg skrev over. Vel, det var i alle fall det jeg tror skjer etter døden. Jeg tror vi kommer til himmelen eller helvete. Mange synes helvete høres skremmende ut og vil derfor ta avstand, og ja - det høres skremmede ut. Det synes jeg også! Og til slutt - du trenger ikke være perfekt, syndfri og verdens beste person for å komme til himmelen, men du trenger å tro på Jesus Kristus.

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.
Efesarane 2,8

Så, fortell meg hva dere tror skjer etter døden? Det er lov å ha forskjellige meninger! :-) 
 • 10.01.2015, 18:41

en bønn


Kjære Gud.

I dag vil jeg takke deg for at jeg bor i Norge, har ett trygt hus og en varm seng. Mat i kjøleskapet og rent vann i springen. Jeg vil takke for at jeg kan være inne i dette stygge været, og for at jeg ikke må ut for å hente vann eller for å skaffe mat. Jeg vil takke deg for at du passer på meg og for at jeg fikk denne gaven av å bli født i trygge, rike og gode Norge. Jeg vil takke deg for alle de gode vennene jeg har og som jeg setter utrolig stor pris på. Takk for at de også har takket ja til gaven du gir oss, som setter oss fri. Takk for din kjærlighet og takk for at jeg fikk en så god gutt til å bli min. Takk for at du alltid har vært der for meg, aldri har snudd deg bort selv når jeg har prøvd å skubbe deg vekk. Takk for at du bærer meg når jeg ikke har styrke til å gå, og takk for at du gjør alt til noe positivt. Takk for at du elsker meg akkuratt sånn som jeg er.

I dag vil jeg be for de som ikke har det godt, er alene og er redde. Jeg vil be for de som har mistet noen eller som ligger syke og ikke har noen der. Jeg vil be for de som er sultne, ingenting er umulig for deg. Jeg vil be for de som må oppleve krig og elendighet hver dag, og de som sitter redde en plass her i verden. Jeg vil be for de som trosser alt og forsatt velger å følge deg, selv om det kan koste de livet og livet til familien derres. Gi dem styrke. Jeg vil be for alle som ikke har funnet deg, tror på deg eller fornekter deg og at de må finne deg og se din godhet og kjærlighet som alltid har vært med dem. Jeg vil be om tilgivelse for mine synder, og legge alt som gjør vondt på deg. Jeg vil be for familien min og vennene mine, at du skal se etter dem og passe på. Jeg ber om at noen må finne deg som sitt lys i dag, og snu om til å tro på alt du har gjort. Og alt du har gjort har du gjort for oss. Takk!

Amen. 
 • 25.12.2014, 20:46

masse ord


Må innrømme at det er litt trist at juleaften er over, barne tv er over og julekalender er over. Når det er sagt så gleder jeg meg til familieselskap både i morgen og på søndag. På mandag ser jeg frem til å se kjæresten min igjen - selv om det ikke er så veldig lenge siden sist gang nå. Jeg gleder meg også til å feire nyttår sammen med mine beste venner og kjæreste om under en uke, tenk det da - bare seks dager igjen av 2014! Jeg ser også frem til 2015, på flere måter. Jeg har en haug med planer for bloggen og gleder meg til å forsette med den inn i 2015, og håper selvfølgelig dere vil bli med meg da også. Rart å se tilbake på hvordan jeg startet dette året, og nå hvordan jeg avslutter det. Så mye er forandret - både hvem jeg er med, hvordan jeg er, kler meg, sminker meg og hvordan jeg blogger. Jeg har kjæreste og formen er hundre ganger bedre enn den var. Jeg håper også at jeg kan forsette å ha bloggen som noe som er gøy og ikke noe skal skal være ett slit. 

Det er mye som kan forandre seg på ett år, spesielt i den alderen jeg er i nå. Venner endres, peronligheter og utseende. Hva jeg liker å gjøre på, og jeg finner nye interesser og egenskaper. Det er hundre tusen forskjellige følelser og tanker, og hvordan en har det forandres mange ganger gjennom tolv måneder. Jeg prøver, feiler og lærer. Jeg ler og jeg gråter. Jeg er sur, jeg kjefter og jeg er glad. Jeg har lært utrolig mye dette året, både om meg selv og andre ting. Jeg har hatt dårlige erfaringer og gode erfaringer. Jeg har laget mange gode minner som jeg kommer til å huske i lange tide. Jeg har fått mange nye gode venner som jeg skal prøve å ta godt vare på, og jeg har blitt sammen med den gutten jeg elsker. Nå skal jeg gjøre det beste ut av de siste dagene i 2014. Livet er ikke mer perfekt enn du gjør det, det blir i alle fall ikke gøy av seg selv! Noe av det viktigeste jeg har lært dette året må være det å bare være seg selv. Ingen andre er som deg, og du er veldig bra nok akkurat som du er! Og når vi først er i gang må jeg bare si - tuusen takk for alle fine kommentarer dette året, dere gjør meg så glad! Dere er fine. 

Nå skal jeg lage kakao sammen med mamma, og kose meg med den mens vi leser eventyr - som er blitt en juletradisjon her i huset for meg og mamma♥  Woh, måtte bare få skrive litt. Godt å få litt ut av hodet! Det er faktisk en utrolig god terapi å skrive, bare for å få sagt det. Ikke det at dette var noe klage-innlegg, men det å skrive ned tanker og følelser hjelper faktisk. Både gode og vonde. (for mange i alle fall) Selv skriver jeg både dagbok, sanger og lignende for å få rydde opp i tanker og alt oppi hodet, og det er utrolig god hjelp. Dagens tips, haha. 


Fikk også ett spørsmål om jeg kunne lage en video av julegavene i år som i fjor, og nei - det kommer jeg dessverre ikke til å gjøre. Men hvis det er til en trøst så har jeg andre videoer på lur som kommer over nyttår så du får heller glede deg til de kommer.. haha. 

 

 • 02.12.2014, 15:36

always together


 

 • 26.11.2014, 16:51

it's wednesday
Hei dere :-) Håper dere har hatt en bra onsdag så langt? Jeg har brukt dagen etter skoletid til rydding av rom, litt sortering i klær og facetime med Asbjørn. Har også endelig fått en varmeovn inn på rommet, skjønner ikke hva jeg har ventet så lenge med. Fryser jo mer på rommet mitt enn ute, så det var på tide!! Nå begynner det endelig å bli litt lunk her, og jeg er veldig klar til å slappe av med en god varm kopp kakao og serie. Bare to dager igjen på skolen nå før helg igjen, det går så fort! Nå er det bare en uke til jeg reiser til Trondheim og til Asbjørn, føler nettopp jeg synes det var sååå lenge til. Som dere kan se over tok jeg og Asbjørn noen søte, fine, romantiske kjærestebilder til dere i dag.. hehe jaada.  Var også å kjøpte meg en ny macbook her om dagen, macbook pro. Det er jo mye av det samme som macbook air'en(alt av programmer osv er jo nett likt), så var ikke noe nytt å lære seg med heldigvis. Fikk skriveprogram på skolen i går, så nå er den helt klar til skolebruk også. Synes mac har så bra hastighet, alt går så raskt. Merket at jeg holdt på å klikke de to små dagene jeg hadde windowsen i helgen(også grunnen til dårlig blogging), alt gikk sent osv, hahah. Men det er jo smak og behag hva datamaskin man liker, og jeg liker mac! Har hatt det i over 1 1/2 år nå, og tror aldri jeg kommer til å gå tilbake til windows igjen. 

Nok mas for denne gang, vi blogges fininger♥
 • 24.11.2014, 18:36

ett helt halvt år


God mandag, dere! :-) I dag har jeg og Asbjørn ett halvt års jubileum, og denne tiden har både gått utrolig fort men også til tider føltes veldig sakte. Ett halvt år er kanskje ikke så lenge i forhold til hvor lenge det kan bli, men det er en begynnelse, og vi har allerede mange gode minner sammen♥ Siden han bor i Trondheim og jeg på Stord, som er en ganske stor avstand, ser vi ikke hverandre så ofte. Jeg har alltid noe å se frem til, fordi jeg vet at jeg får se han igjen. Enten om det er en uke, eller to måneder. 

Uansett hvor lei og sur jeg kan være, klarer jeg det ikke lenge når jeg ser på han. Vi kan sitte å bare se på hverandre på FaceTime og smile, uten å si noe. En melding kan være nok til å gjøre hele dagen min bedre, og noen få ord kan snu dagen min fra skikkelig dårlig til god. Måten han behandler meg på - jeg kunne virkelig ikke fått en gutt med bedre personlighet. Skikkelig godgutt. Det er helt utrolig hvor stort hjerte du har, Asbjørn!

Jeg er evig takknemlig for å få kalle meg jenta di♥ Ser frem til mange flere halvår sammen med deg!Se når vi svarer på spørsmålsrunde HER
Kjærestevideo HER 

 

 • 05.11.2014, 11:53

christian quote #4
 • 26.10.2014, 12:03

happy birthday
I dag har den snilleste og godeste personen jeg vet om bursdag. Det er kanskje ikke så vanskelig å forstå hvem, ettersom bildene viser det ganske godt. Selv om jeg har sagt det ganske mange ganger allerede i dag, både på facebook, melding og instagram så kan jeg jo ikke glemme bloggen, haha! Gratulerer så mye med dagen, fineste Asbjørn♥ Jeg håper du får en super fin dag, for det fortener du virkeklig! Jeg er så takknemlig for å ha fått deg, du er der alltid for meg uansett hva det er. love you♥

 

 

 • 25.10.2014, 19:53

christian quote #3
 • 20.10.2014, 10:41

christian quote #2
 • 18.10.2014, 18:21

meg
jeg er veldig rotete og ryddig på samme tid. jeg elsker å shoppe, men hater å bruke penger. jeg har en skikkelig god gutt som kjæreste, som desverre bor maangen timer borte. jeg har blogget på denne bloggen i over ett år. jeg er yngst i min familie på fem. jeg er kristen. jeg hater å stå opp tidelig, men må opp halv seks hver skoledag. jeg er avhengi av iste. jeg er for det meste en smilende og glad person. jeg synes det er kjekt på skolen de fleste dager. jeg har en drøm om å reise til afrika for å hjelpe barn og fortelle om jesus. jeg elsker å være på sjøen og rundt sjøluft. ungdomsskolen var tre ganske tunge år, følte jeg fikk en ny start da jeg begynte på vgs. jeg kan være ganske sta til tider, og er jeg i feil humør blir jeg irritert uansett hva folk sier til meg. musikk har alltid vært en "få meg i bedre humør"- medisin for meg. jeg elsker å gjøre andre glad. takler ikke når folk ikke har respekt for andre eller som snakker andre ned. leirplassen brandøy er som mitt andre hjem og folkene er ekstrafamilien min. synes egentlig det er sykt kleint å ta bilder til bloggen. hvis jeg er deppa spiser jeg is og chips. om jeg havner i kleine situasjoner begynner jeg bare å le, haha. jeg ser på pretty little liars og vampire diaries og det gjør meg gal å måtte vente lenge på nye episoder. jeg prøver å ikke dømme folk når jeg ikke kjenner de. jeg er så takknemlig for å ha gode venner rundt meg som er der for meg uansett. jeg har en katt, og vi har skikkelig bra forhold haha. digger høy musikk og konserter. jeg liker å ta naturbilder. jeg kan være ekstremt bablete. 90% av bildene jeg tar av meg selv/med venner er useriøse. jeg tror dere er lei av å lese hvis dere har lest helt til her, så bye. 


Har du noe du vil fortelle meg om deg?
 • 15.10.2014, 15:32

christian quote #1


Begynte å få spørsmålet om å ha kristne quotes en gang i uka eller noe for nesten ett år siden, og først nå har jeg bestemt meg for å begynne med det. Tror det kan være til oppbyggelse for både meg selv og noen av dere, så håper jeg klarer å huske på det. Tenkte å ikke ha en fast gang, men i alle fall en gang i løpet av uken! Bildene kommer til å være tatt av meg, og tekstene finner jeg på google eller bibelen. 

 

 • 19.07.2014, 20:53

bloggen ett år


Wow, dette året har gått utrolig fort. Synes ikke det er så lenge siden jeg satte meg ned å laget en blogg fordi jeg kjedet meg i sommerferien, men i dag er det faktisk ett år siden. Jeg trodde aldri jeg skulle få så mye ut av en blogg da jeg først laget den, men dette har vært ett utrolig fint blogg år! Selv om det har vært ett litt vanskelig år, med utfordringer og mange spørsmål har bloggen ofte gjort dagene mine så mye bedre. De fine kommentarene fra dere blogglesere blandt annet. 

Tenkte jeg kunne dele noen av de innleggene som har fått mest respons og som kanskje har betydd mest for meg selv dette året som har gått: 

VERDENS BESTE MORMOR

HVORDAN ER DET EGENTLIG Å VÆRE KRISTEN?

BUSSEN TIL HIMMELEN

THE SUN IS RISING 

ANGST 

FRISK

Tusen takk til alle som har fulgt bloggen min dette året, og jeg håper dere vil følge meg videre! Jeg setter så stor pris på hver og en av dere, denne bloggen hadde ikke blitt noe av uten dere for å si det slik♥
 • 13.07.2014, 23:37

frisk som en fisk


Nesten i alle fall...hehe. 

For fem måneder siden skrev jeg ett innlegg om at jeg hadde fått vite at jeg hadde angst, det kan du lese HER


Dere som har fulgt bloggen min det siste året har fått med dere at jeg var utrolig mye vekke fra skolen, skrev at jeg var dårlig osv men ga aldri noe svar på hvorfor. Grunnen til det var jo at jeg ikke visste, hadde ikke noe kontroll på hvorfor jeg var som jeg var. Helt siden 8. klasse har jeg vært mye dårlig og slitt en del på skolen. Jeg gikk mye halve dager eller var en eller to timer, kom og gikk hele tiden. Det var egentlig ganske flaut i begynnelsen, fordi ingen på skolen heller visste jo hvorfor. Det at det var flaut gjorde det enda vanskeligere å faktisk komme seg en eller to timer på skolen, noe som er bedre enn ingenting. Både for det faglige og sosiale, ettersom jeg datt ut både faglig og sosialt på skolen.

Poenget i dette innlegget er ikke å skrive om alt det dumme, men å faktisk fortelle dere at jeg er så godt som frisk. Får forsatt spørsmål av og til hvordan det går med meg fra blogglesere, noe som er veldig koselig. Jeg har det veldig fint for tiden, og føler meg frisk. Jeg kan ikke huske hvordan jeg følte meg før jeg begynte å bli syk i 8. klasse, for det er jo blitt en stund siden nå. Men iforhold til hvordan jeg har vært de siste årene, føler jeg meg helt utrolig bra. Det er så deilig å kunne gjøre på ting igjen, uten å måtte tenke at jeg må hvile etterpå. Eller det å klare å gjøre ting jeg var redd for, som å ta buss og spise sammen med folk jeg ikke kjenner og på resturant. Eller gå ute alene midt på dagen, eller bare det å gå inn i klasserommet uten å føle jeg skal gå i bakken. Ting som egentlig er helt naturlig å gjøre daglig. 

Jeg har fått utrolig mye god støtte fra gode venner, familie og psykologer. Og for å ikke glemme læreren min, som har støttet meg og hjelpt meg gjennom hele ungdomsskolen, og jeg er så takknemlig og glad for å ha fått den støtten på skolen. Det har gjort det mye lettere for meg, for det er vanskelig å klare å slappe av når du trenger å slappe av når du vet du har tusen ting du burde jobbet med. Læreren min hjalp meg med å klare å puste ut og senke skuldrene litt. Foreldrene mine har også vært en stor støtte gjennom desse tre årene. Kjørt meg til skolen og hjem fra skolen, gått fra jobb for å hente meg, laget mat til meg og gå til butikken bare for å kjøpe en ting til meg. Passet på meg til alle døgnets tider og lagt opp til at jeg skal ha det så bra som mulig. 

Det som også har hjulpet meg til å være så positiv gjennom denne tiden er at Gud alltid har vært der med meg. Jeg har fått føle hans kjærlighet og nærver enda mer enn før, og jeg har blitt mye tryggere på han og på meg selv. Han har vist meg at jeg kan komme til han med både gode og vonde ting. Jeg kan klage, være missfornøyd og sur. Men jeg har hele tiden fått tilbake at jeg skal bli frisk, ha tolmodighet. At jeg vil føle meg lykkelig igjen, glad og ha energi. Det har vært deilig å kunne støtte meg på han, når mine egne bein har sviktet. SÅ betryggende og så herlig følelse å kjenne på den godheten, ubeskrivelig.

Jeg har forsatt noen dårlige dager, men ikke i nærheten så dårlig som før. Og det er så få av dem! Tusen takk til alle dere som har støtte meg her over bloggen, på mail og andre meldinger. Det har betydd utrolig mye, og jeg setter veldig stor pris på hver eneste kommentar og melding jeg får. 
 • 17.05.2014, 07:45

sweet-sixteen


Kjære Camilla♥ Gratulerer så mye med 16-års dagen!!

Vi hadde aldri ett nært vennskap, hvis vi i det heletatt var venner. Vi hadde gått i klasse/parallelklasse i ni år før vi fant hverandre og fant ut at vi faktisk koste oss i hverandres selskap. Du kom på besøk til meg på hytten sommeren 2013, egentlig fordi ingen av mine andre venner kunne. Du var skeptisk da jeg spurte, hvorfor skulle jeg spørr deg. Vi snakket aldri, var ikke med hverandre. Jeg var faktisk litt redd det skulle bli skikkelig kleint og vi ikke skulle ha noe å snakke om i begynnelsen, men det ble absolutt ikke ett problem! 

Utover høsten var vi mye med hverandre og fikk en veldig god tone. Da jeg ble mye syk og dårlig igjen var du der for å støtte meg, og kom ofte innom bare for å spørre hvordan det gikk og holde meg litt med selskap. Jeg hadde aldri i livet trodd vi kom til å bli så gode venner, og jeg tror både du og jeg hadde dømt hverandre før vi egentlig kjente hverandre. 

Vi vet begge to at vi er utrolig forskjellige! Det er som rosa og blå, men de passer bra sammen da. Vi har ulike meninger om forskjellige ting, vi liker forskjellige ting og vi er bare veldig forskjellige. Så klart har vi ting vi også er like på, hehe. En ting som har betydd utrolig mye for meg, er at vi begge er kristne. Vi snakker utrolig åpent om det og om en av oss har en tung dag eller trenger styrke og mot ber vi for hverandre. Vi leser bibelen sammen og vi kan også be høyt sammen, noe jeg ikke har gjort sammen med noen andre før. Det er så deilig å kunne være så åpen med deg, Camilla. På tross av at vi er så ulike, klarer vi oss utrolig bra. For det meste ler vi bare av hvor forskjellige vi faktisk er, for det er ganske morro. Da vi reiste på leir i påsken merket vi at du hadde blå converse og jeg hadde rosa. Du hadde blå jakke og jeg hadde rosa. Du hadde blå bag og jeg hadde rosa koffert. Du hadde blå toalettvekse og jeg hadde rosa. Du hadde blå fleece(?)genser og jeg hadde rosa. Du hadde blått sengesett og jeg hadde rosa. Vi respekterer hverandres ulikheter og godtar hverandre for den vi er, det setter jeg utrolig pris på. 

Jeg hadde egentlig laget en video til deg, jeg hadde også laget en sang. Men siden det var så utrolig god timing og jeg ble syk akkuratt desse dagene før bursdagen din fikk jeg ikke gjøre det ferdig, og bestemte meg derfor for å skrive en tale-ish til deg på bloggen, haha. Du skal få filmen og sangen senenere. Jeg håper du får en fantastisk dag i dag, det fortjener du! Jeg håper også du ble fornøyd med frokosten jeg lagde til deg og alt jeg har funnet på, hehe. ( skal vise dere bilder på bloggen senere av det jeg har laget og gjort for Camilla i dag) 

Vi har planer om både ditt og datt, og jeg har faktisk stor tro på at vi klarer å gjennomføre det. Noe av det er noen år frem i tid, men jeg har forsatt troen på det. Jeg gleder meg til å fullføre det vi har startet på! Du har gjort meg til en mer selvstendig person, hjelpt meg gjennom en vanskelig periode i livet og holdt motet mitt oppe for meg når jeg ikke har mer igjen. Det at vi kan be sammen og lese bibelen har gjort meg sterkere i trua, og jeg er utrolig takknemlig for å ha deg i livet mitt. Jeg er blitt utrolig glad i deg♥ Igjen, gratulerer så mye med 16-års dagen din! Måtte den bli like god som deg. 

Stooor bursdags klem fra meg♥

 • 31.03.2014, 18:20

tanker


Tanker. Så mange tanker. Noen er fine og noen er vonde. Noen er vanskelige mens andre er gode. Akkurtatt nå og den siste tiden er det flere gode og positive tanker enn vonde og negative, jeg har det veldig fint egentlig. Jeg føler meg frisk og i god form, det er veldig sjeldent jeg har dager der jeg må hvile eller ikke klarer noe skole eller andre ting. Det føles så godt å føle seg som jeg gjør, sist gang jeg følte meg slik jeg gjør nå var i august 2011, og det er ganske lenge siden. 

Livet mitt har virkelig bare blitt bedre og bedre de siste mnd, alt går oppover for meg. Og ja, jeg er fullt klar over at det er dager der jeg kommer til å være nedenfor og lei, komme i vanskelige situasjoner og måtte ta kjipe valg. Men alle problemene jeg har slitt med de siste to årene begynner å gå over, og jeg kan endelig se enden av den tiden som snart er forbi. Det å føle seg i god form etter så lang tid der jeg har vært dårlig og trøtt, orker lite og føler meg syk er helt ubeskrivelig! Det går ikke an å beskrive egentlig, bare helt utrolig følelse. 

Jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men jeg nyter å trene. Jeg har aldri likt å trene og nå er det så deilig! Det å være i bevegelse, bruke kroppen og se fremgang er så kjekt! Jeg er i så godt humør, happy. Nå er det mye kjekt som skal skje fremover, jeg ser så lyst på dette året. Jeg har bursdag på onsdag, det er snart leir, det er bursdager, skoleavsluttning og klassetur. Sommerferie, skjærgårds music festival, hyttetur, begynne på vgs og mye mer! 

Håper dere gode lesere også har det supert, som har støttet meg de siste åtte-ni mnd. Det har betydd utrolig mye for meg, dere har vært her hver dag og ønsket meg god bedring, gitt meg råd og sendt meg hilsener. Dere er snille♥♥ 

Alt makter jeg i han som gjør meg sterk!
- Fil 4,13 

 • 31.03.2014, 07:31

konsert


Heisann! I går kveld var jeg og Camilla på en konsert med Paul Colman. Han var veldig flink og utrolig morsom, så det ble en fin avsluttning på helgen. Nå skal jeg øyeblikk på skolen, så slenger bare med noen bilder fra igår og så snakkes vi senere♥

Search

Bloggdesign

hits