• 25.03.2017, 22:44

A little helping hand to education


ELIMU - som betyr utdanning på swahili, organisasjonen jeg er med i. Vi støtter ti jenter og en gutt i Tanzania til å få utdanning, og fikk under oppholdet ordnet ett møte. I Tanzania, som i mange andre land, har unger og tenåringer ambisjoner og mål, håp og drømmer. Ett stort flertall vet hva de vil, og de ønsker en utdanning. Det som gikk igjen hos mange vi pratet med var sykepleier/lege, politi og lærer. De har ståpåvilje, og de vil så gjerne lære. De er smarte, og de har så fine og bra egenskaper. GODE ting å komme med! Problemet er omstendighetene som ikke er lagt til rette. Penger som ikke strekker til, eller andre problemstillinger. 

Vi ville derfor benytte oss av muligheten vi har, til å støtte ungdommer til å få gå på skole - og følge veien de har lyst å gå. Se at de får vokse og lære, og være med på å lage den neste generasjonen som tar over - som en god generasjon. 

Skolene lå også ganske fint til, naturen fascinerer meg. Blant annet fikk vi ta bilde med Kilimanjaro i bakgrunnen, det var fantastisk fin utsikt!  Bilturene derimot var ekstremt humpete( for såvidt uansett hvor vi skulle), varme og klamme. Men samtidig likte jeg bilturene godt, kanskje på grunn av alt vi fikk se langs veien. Det var spennende. Anyways! 


Vi møtte jentene over to dager, på forskjellige skoler. På tross av litt småproblem med å forstå hverandre - forsto vi nok til å se at de trives på skolene, og er glade og takknemlige for muligheten. Det var fine møter, og spesielt noen av de var ekstra sterke. Fint å se at det arbeidet organisasjonen legger ned her hjemme, faktisk utgjør en forskjell der nede. At pengene vi samler inn når ut til å hjelpe, bygge og opprettholde.  
"Fremtidshåp for de små" - mer info om arbeidet på nettsiden vår. Her står det også litt om de forskjellige vi hjelper om du er interessert i litt bakgrunn av de osv. 

 

Search

Bloggdesign

hits