• 08.10.2016, 21:10

Tanzania - DAG 3


Veldig merkelig at vi bare har vært her i fire dager, vært på tre besøk - og allerede fått oppleve så masse. Det kommer til å bli mye å fordøye når jeg ankommer Norge igjen, og virkelig tenker over hva vi ser og er med på. Det er store kontraster fra det livet jeg er vant til å se, og jeg merker at det er vanskelig å forstå skikkelig at dette er deres virkelighet. Dette er livene deres.

I dag har vi vært på besøk på ett barnehjem som heter Kim Jones. Vi ble møtt av en flokk av ganske små unger, og delte ut ting vi hadde med. Flere kofferter fulle av klær, leker, briller og andre ting de synes er kjekt og har behov for. Vi hadde også med slikkepinner til alle, noe som var populært - og det ble masse smatting på desse. Herlig å se på!

Etter dette var vi med ungene ute å lekte i noen timer, før vi spiste lunsj sammen med de. Det har vært en veldig fin dag, og vi har fått mye kjærlighet av desse små skjønnhetene. Det er tydelig at de synes det er spennende med kameragreier, og ikke minst selfies. Har fått mange "can you take a picture?" i dag. Vet ikke hvor mye engelsk de egentlig forstår, men kroppspråkskommunikasjonen funker fint. Og de få ordene vi har lært oss på deres språk gjør også at de lettere blir trygge på oss virket det som. Men den setningen kunne de på engelsk, haha.

Se så underernært dyrene er. Det er også en ting jeg har lagt merke til her.

En ting som var litt vanskelig i dag, var ett gjerde som var rundt barnehjemmet. Ungene på Kim Jones var på innsiden, med stor uteplass til å leke på, med dyr og ett relativt stort hus. De hadde leker, smilte og lo, sprang rundt med såpebobler og baller vi hadde gitt til de - og så ser vi ungene som står på andre siden av gjerdet. Og som bare ser på, det gjorde litt vondt.

Vi gikk bort til de, sa hei og spurte litt om navn. Mer enn det forstår vi ikke av hverandre, men vi lånte bort litt såpebobler - og DET var stort. Ungene på Kim Jones kom også bort, og det ble liksom ett veldig "to sider". Det virket som det var en annen verden og virkelighet på utsiden av gjerdet. Noen bare så på oss. Noen så redde ut. En unge begynte å skrike. En liten gutt kom med vann i en bøtte og tok seg av den lille gutten som gråt. De tar i det minste vare på hverandre, og det er fint å se.

Det er sikkert mye meg jeg kunne skrevet. Men så er det også vanskelig å få frem stemningen i situasjonene vi møter med ord. Og i bilder for såvidt. Men dagen har vært flott, ungene gjør meg glad og vi koste oss sammen med de den tiden vi hadde. Har også masse bilder fra dagen i dag, så deler en hel haug med dere. Noen av de er også i dag lånt av Camilla Kirkeli.

Noen av oss (Ragnhild) fikk også gjennomgå totalt makeover, og ble sminket av jentene. Haha, så hun var ikke oppbanket, det bare ser litt sånn ut :-P

God helg til dere!

Search

Bloggdesign

hits