• 07.10.2016, 21:35

Tanzania - DAG 2


Hva skal jeg si i dag egentlig.

Vi har vært å besøkt en skole som heter Mabongo, og ble her møtt med en helt overveldende velkomst. Ungene var helt i hundre, danset og sang - og det er vanskelig å finne ord som beskriver det som møtte oss. Både på godt og vondt. Jeg har tatt så mange bilder i dag at jeg deler innlegget i to, og deler bildene fra skolen i ett eget. Og eventuelt mobilbilder i eget også.

Det som var den største tingen jeg la merke til i dag, var hvordan ungene var før maten, og etter maten. Det var en lang velkomst, med taler og sang og dans - og vi så etterhvert at ungene var trøtte og lei. Vi fikk også informasjon om at de får brus en gang i året, og det er i julen. Kjøtt er heller ikke en del av dagligdagskosten, og jeg regner med det er lenge, lenge siden sist.

Det ble da veldig god stemning når de fikk en full tallerken med mat, OG brus. Overgangen fra den trøttheten, til å ha energinivå tusen bare viser hvor viktig det er at de får mat i seg. Og hvor mye det gjør med humøret og hvordan de har det. Det var veldig fint å få være med å gi det til de, og se at de fikk glede ut av det.

Vi delte også ut 300 skolebøker, 300 blyanter og en god del blyantkvessere. I tillegg til det kjøpte vi en gitar til skolen, noen fotballer og vi hadde med litt fotballdrakter og sånt. Det var jo også stor stas! Vi prøvde oss også på volleyball, men for å si det sånn - vi var ekstremt dårlige i forhold til desse ungene. Ble ledd av, haha. Elles hadde vi med fra Norge en del tegnesaker, viskelær osv. Såpebobler ble også veldig populært!

Mabongo ligger i ett ganske fattig strøk, og ryktet om at vi skulle komme på besøk hadde nådd ut til flere i landsbyen. Det var derfor flere enn bare skoleelevene som var på "festen" som ble holdt i dag. Det var kjekt, å få se at også de utenfor skolen kunne få seg ett skikkelig måltid.

Vi har møtt så utrolig mange unger. De er så herlige, og så fine. Jeg blir ordfattig, og kan egentlig ikke si så mye, for det går ikke an å beskrive. Men dere skal få se bilder snart :-) I dette innlegget deler jeg litt bilder fra turen der til, og rundt i byen litt ellers. Masse spennende å se her.

Konklusjonen om dagen er at den har vært utrolig flott. Mange ting som jeg ikke har klart å plassere i hodet mitt enda, sortere tankene og inntrykkene vil nok ta litt tid. Men denne dagen har vært fin.

Search

Bloggdesign

hits