• 30.11.2014, 15:38

Desember tradisjoner


Hei dere! I morgen er det 1. desember allerede, og desember er vel for de fleste en måned med mange kjekke ting og kanskje noen tradisjoner også. Her i huset har jeg og vi noen ting som har blitt fast hvert år, uansett hvor gammel jeg blir så er det ikke desember og jul uten dette.Tenkte derfor å dele noen av mine desember tradisjoner med dere. Hvis vi ser bort fra at det vanligvis er sykt kaldt i desember og jeg ikke liker kulde, så synes jeg desember er den fineste måneden i året. Det er så fin stemning overalt og juletiden er en tid der jeg i alle fall setter veldig pris på de rundt meg, gleder andre og bare er happy egentlig. Legg gjerne igjen en kommentar med noe du alltid gjør i desember! :-D Barne TV - Uansett om det er jul i svingen, jul på månetoppen eller jul i blåfjell så må jeg se barne tv i desember. Det er noe med det der å sette seg ned i sofaen klokken seks, spise mandariner og pepperkaker, drikke kakao og se på barne tv som gir meg en sånn god følelse og så klart julestemning. Det var ett år jeg ikke likte det som gikk på barne tv, og da fant jeg alle episodene til både olsenbanden og jul i blåfjell på youtube og såg de der. Synes forsatt dette er like koselig og ett "must" uansett om jeg ikke er fem år lengre. Hihi, gleder meg. 

Julepynt - Jeg elsker å pynte til jul! Synes det er så koselig og ser fint ut med lys og stjerner som henger rundt om. Har også hatt ett sånn lite juletre på rommet de siste årene, men i år tror jeg ikke jeg gidder det faktisk. Men litt julelys må jeg få tak i, og vi har noen lys-kuler som vi har i stua som jeg synes er så fine. Ekstra koselig med mye julelys når det er snø ute da, noe som ikke er en selvfølge vi får her på vestlandet, men jeg håper vi får litt snø nærmere jul. Julegardiner, juleduker, lysestake osv hører jo også til julepynten. 

Julefilmer - Vi har vel alle noen filmer vi pleier å se hver jul, eller hva? De filmene jeg har sett hvert eneste år lengst er nok Tre Nøtter Til Askepott og Reisen Til Julestjernen, som går på juleaften. Husker det var veldig gale de gangene jeg var i kirka med korpset og spilte akkurat når de gikk, så pappa måtte ta det opp hjemme, selv om jeg hadde sett de utallige ganger før! Alle alene hjemme filmene er også blitt en film jeg ser hver jul, de går jo på TV i romjula. Love Actually, Jul i andeby og andre tegnefilmer som blir vist på juleaften er også med på listen. Julebakst - Dette er kanskje ikke såå aktuelt lengre for meg, for jeg blir lei med en gang. Jeg får alltid mamma til å lage deigene til pepperkaker og julemenn, men jeg er bare med en pitteliten stund å baker ut, hehe. Da jeg var mindre var jo dette stoor stas, men nå er det egentlig litt kjedelig med min dårlige tolmodighet, heh. Men julebakst trengs uansett til jul, om jeg er med eller ikke. Pepperkaker og julemenn er standar her, + noe mamma liker. 

Kalender - Sjokoladekalender, pakkekalender, haribokalender, legokalender. Har hatt utrolig mange kjekke kalendere oppgjennom årene! De siste årene har det gått mest i sjokoladekalender, men har også fått noen pakker noen dager. I fjor laget mamma en super fin pakkekalender til meg.. med ting jeg trengte. Som såpe, sokker, strikker osv. + en lapp der jeg fikk noen fine ord hver dag og ett bibelvers. Vet ikke hva det blir i år, men jeg rekner med en sjokoladekalender, så får jeg heller se om mamma finner på noe i år også. 

Julehandel - Jeg synes det er utrolig kjekt å gå å handle til andre før jul. Gleder meg jo mer til å gi gaver enn å få, fordi det er rett og slett bare gøy! Problemet kan vel være å finne noe av og til, spesielt til gutter.. vet aldri hva jeg skal kjøpe til dere gutter. Etter jeg har vært på julehandel går jeg alltid på rommet, finner saks, teip og pakkepapir og setter på julemusikk og koser meg skikkelig med å pakke inn gaver.

Grøt, juletre og pinnekjøtt - Er det noe som alltid har, og alltid vil være juletradisjon så er det juletre. Vi pleier å få inn juletreet noen dager før juleaften og pynter det. På juleaften må vi nesten ha grøt med mandel i, det er også en tradisjon mange sikkert kjenner igjen. Og på juleaften er det så klart pinnekjøtt som er hovedretten, mm. Siden jeg spiser det så sjeldent, er det ekstra godt med juletider. Etter juleaften pleier det jo alltid å bli ganske mye mat igjen, så jeg går å spiser på dette i flere dager etterpå. På nyttårsaften pleier jeg også å spise pinnekjøtt, de siste tre årene har jeg feiret på bedehuset og der får vi det, noe jeg skal i år også og gleder meg til! 

Nå er jeg veldig klar for desember, i alle fall! Hva med dere?

barediy

30.11.2014 kl. 15:45
Gleder meg sånn til jul jeg :D ha en kjempefin første søndag i advent :)

Monica Lindstad

30.11.2014 kl. 16:09
Jeg elsker desember, men det har gått så fort hit, og har så mye å gjøre akkurat nå! Så jeg skulle ønske den kom senere egentlig :/

Ingrid

30.11.2014 kl. 19:51
Så mange fine tradisjoner. Jeg gjør mye av det samme :)

Search

Bloggdesign

hits